VAŠA KOŠARICA
OBAVIJEST O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Poduzeće Daniel Wellington AB, poslovni broj subjekta 556875-5937 („Daniel Wellington,” „mi,” „nas” ili „naše”) obrađivat će vaše osobne podatke kada posjetite web-mjesto www.danielwellington.com/ i služite se uslugama koje se ondje nude. Kada je u pitanju obrada osobnih podataka naših posjetitelja i kupaca, trudimo se biti transparentni, pa smo stoga definirali ova pravila o zaštiti privatnosti. U nastavku ćete naći informacije o vrstama osobnih podataka koje obrađujemo, razlozima zašto to činimo, svrhama za koje ih upotrebljavamo i načinima na koje ih možemo dijeliti. Poduzeće Daniel Wellington voditelj je svih obrada vaših osobnih podataka.

Koje osobne podatke obrađujemo?

Osobne podatke prikupljamo (i) kada kupite satove, dodatke, remene ili druge proizvode na našem web-mjestu, (ii) kada se prijavite za primanje vijesti, pozivnica i ponuda, (iii) kada zatražite podršku i (iv) kada pregledavate naše web-mjesto. Ti osobni podatci uključuju vaše ime, e-adresu, telefon, adresu za isporuku, podatke o plaćanju, IP adresu, ponašanje na web-mjestu i druge informacije koje nam svojevoljno pružite.

Svrha, zakonska osnova i vrijeme čuvanja

Vaše ćemo osobne podatke upotrebljavati samo u one svrhe i na temelju onih zakonskih osnova koje su navedene u nastavku. Osobne podatke nećemo upotrebljavati ni u koju svrhu koja nije kompatibilna sa svrhama navedenim u nastavku. Osim toga, vaše ćemo osobne podatke upotrebljavati samo u razdoblju navedenom u stavci „Razdoblje čuvanja”, a po isteku toga razdoblja ćemo ih izbrisati.

Kupnje

Svrha obrade: Kada kupite satove, dodatke, remene i druge proizvode na našem web-mjestu, vaše ćemo osobne podatke obraditi kako bismo ispunili svoje ugovorne obaveze prema vama (pogledajte Uvjete upotrebe). U obrascu za kupnju navedene su informacije koje nam morate dati kako bismo mogli dovršiti vašu kupnju.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada podataka nužna je za ispunjenje naših ugovornih obaveza prema vama (odnosno Uvjeta upotrebe).

Razdoblje čuvanja: Vaše ćemo osobne podatke obrađivati tijekom razdoblja trajanja ugovora (uključujući dvije godine jamstvenog razdoblja), a nakon toga ćemo ih izbrisati.

Izravni marketing

Svrha obrade: Kada se prijavite za primanje vijesti, pozivnica i ponuda (izravni marketing), obrađivat ćemo vaše osobne podatke kako bismo vam pružili one usluge koje zatražite. Naš se izravni marketing temelji na profiliranju, što znači da ćemo informacije koje primate od nas prilagoditi na temelju određenih čimbenika. Za izradu profila upotrebljavamo sljedeće vrste osobnih podataka: vaš spol, lokaciju, prethodne kupnje, ponašanje na web-mjestu i/ili vaše prethodno ponašanje prilikom primanja izravnih marketinških materijala od nas.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada je nužna zbog naših legitimnih interesa za održavanje dobrih odnosa s kupcima.

Razdoblje čuvanja: Ako odustanete od primanja naših marketinških materijala ili otkažete pretplatu na njih (uključujući profiliranje), više nećemo obrađivati vaše osobne podatke u tu svrhu. Također ćemo izbrisati vaše osobne podatke, osim ako postoji druga zakonska osnova za njihovo čuvanje (kao što je valjani ugovor o kupnji).

Podrška

Svrha obrade: Kada zatražite podršku putem čavrljanja uživo ili drugih kanala za pružanje podrške, obradit ćemo vaše osobne podatke kako bismo vam mogli pomoći s aktualnim problemom.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada podataka nužna je za ispunjenje naših ugovornih obaveza prema vama (odnosno Uvjeta upotrebe).

Razdoblje čuvanja: Vaše ćemo podatke izbrisati u roku od šest mjeseci nakon konačnog razrješenja problema.

Podsjetnik na plaćanje

Svrha obrade: Ako ste započeli kupnju na našem web-mjestu i u vezi s tim unijeli svoju e-adresu no niste dovršili zadnji korak kupnje, poslat ćemo vam e-poštu s vezom na vašu košaricu za kupnju kako bismo vas podsjetili na nedovršenu kupnju.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada je nužna zbog vašeg i našeg legitimnog interesa da vas podsjetimo na nedovršenu kupnju.

Razdoblje čuvanja: Vaše ćemo podatke izbrisati u roku od jednog mjeseca nakon slanja podsjetnika na plaćanje osim ako postoji druga zakonska osnova za njihovo čuvanje (kao što je valjani ugovor o kupnji). Odustanak je moguć putem kontakta. dataprotection@danielwellington.com

Pregledavanje

Svrha obrade: Kada pregledavate naše web-mjesto obrađujemo vaše podatke kako bismo poboljšali to web-mjesto i u marketinške svrhe.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada je nužna zbog naših legitimnih interesa za poboljšanje web-mjesta i retargeting (ponovljeno usmjeravanje sadržaja prema ciljanoj publici). Više informacija potražite u stavci „Kolačići”.

Razdoblje čuvanja: Više informacija potražite u stavci „Kolačići”.

Sprečavanje prijevara

Svrha obrade: Vaše ćemo osobne podatke obrađivati u svrhu provođenja analize rizika, sprečavanja prijevara i upravljanja rizicima.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada je nužna zbog naših legitimnih interesa za sprečavanje prijevara i upravljanje rizicima.

Razdoblje čuvanja: Sve osobne podatke koji se upotrebljavaju u tu svrhu izbrisat ćemo svakih šest mjeseci, osim ako postoji drugi legitimni interes za čuvanje podataka.

VIDEONADZOR

Svrha obrade: Kada posjetite neku od naših trgovina, u njoj će se možda provoditi videonadzor (u tom slučaju u trgovini će se nalaziti natpisi s obavijesti o nadzoru), a time i obrada pokretnih slika na kojima se nalazite, a koje su prikupljene putem nadzornih kamera u svrhu (i) sprečavanja i istraživanja kaznenih djela na imovini i prema zaposlenicima te (ii) sprečavanja požara.

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada je nužna zbog legitimnih interesa za zaštitu naše imovine i osiguravanje sigurnog radnog prostora za naše zaposlenike.

Razdoblje čuvanja: Vaše osobne podatke obrađivat ćemo 30 dana osim ako nas zakoni i propisi ne obvezuju na nastavak obrade. Osobni će se podatci potom izbrisati.

Analiza podataka

Svrha obrade: Vaše ćemo osobne podatke analizirati kako bismo prikupili skupne podatke za praćenje (to uključuje analiziranje načina na koji posjetitelji upotrebljavaju naše web-mjesto praćenjem informacija kao što su pregledi stranica, protok podataka, traženi pojmovi i klikovi).

Zakonska osnova za obradu podataka: Obrada je nužna zbog naših legitimnih interesa za prikupljanje statističkih podataka kroz određeno razdoblje.

Razdoblje čuvanja: Ako je to tehnički moguće, anonimizirat ćemo sve podatke o praćenju. Kada se vaši osobni podatci anonimiziraju, više se neće smatrati osobnim podacima prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. Odustanak je moguć putem kontakta. dataprotection@danielwellington.com

Imajte na umu da prethodno navedena razdoblja čuvanja nisu primjenjiva u onoj mjeri u kojoj poduzeće Daniel Wellington ima obavezu čuvanja vaših osobnih podataka (djelomično ili u cijelosti) na temelju primjenjivih obaveznih prava (npr. računovodstveni zakoni).

S kim dijelimo vaše osobne podatke?

Pristup vašim osobnim podacima imaju samo one osobe koje trebaju obraditi te podatke u prethodno navedene svrhe. Vaše ćemo osobne podatke možda morati podijeliti s poduzećima naše grupe. Osim toga, možda ćemo našim dobavljačima morati dozvoliti pristup vašim osobnim podacima kada pružaju usluge u naše ime, pretežno radi pružanja podrške, održavanja IT sustava, usluga pohrane i marketinga. Sav prijenos podataka izvan EU-a/EEA-a obavlja se u skladu sa zakonima o zaštiti podataka. Međunarodni prijenos osobnih podataka (uključujući prijenos drugim poduzećima iz naše grupe i dobavljačima izvan EU-a/EEA-a) temelje se na standardnim ugovornim odredbama Europske komisije. Standardne ugovorne odredbe potražite ovdje. Osim toga, za prijenose našim dobavljačima sa sjedištem u SAD-u, primatelji se certificiraju u skladu s načelima Štita privatnosti između EU-a i SAD-a kojim upravlja Uprava za međunarodnu trgovinu Ministarstva trgovine SAD-a (može se pronaći ovdje www.privacyshield.gov).

Vaša prava

U skladu s primjenjivim zakonima imate sljedeća prava:

  • Pravo pristupa: U svakom trenutku možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima. Na vaš zahtjev dostavit ćemo vam kopiju vaših osobnih podataka u uobičajenom elektroničkom obliku.

  • Pravo na ispravak : Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka i dopunjavanje nepotpunih osobnih podataka.

  • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”): U određenim okolnostima (uključujući obradu na temelju vaše privole) možete zatražiti da izbrišemo vaše korisničke podatke. Imajte na umu da to pravo nije bezuvjetno. Stoga pokušaj ostvarivanja tog prava možda neće rezultirati postupkom brisanja s naše strane.

  • Pravo na prigovor: Imate pravo uputiti prigovor na određene aktivnosti obrade koje provodimo vezano za vaše osobne podatke, kao što je obrada osobnih podataka na temelju naših legitimnih interesa. Pravo na prigovor vrijedi i za obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga.

  • Pravo na ograničavanje obrade: U određenim okolnostima od nas možete zatražiti da ograničimo obradu vaših osobnih podataka. Imajte na umu da to pravo nije bezuvjetno. Stoga pokušaj ostvarivanja tog prava možda neće rezultirati postupkom brisanja s naše strane.

  • Pravo na prenosivost podataka: Imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke (ili izravno prenijeti te podatke drugom voditelju obrade) u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu.

Naposljetku, imate pravo na pritužbu nadležnom nadzornom tijelu, što je u Švedskoj npr. Integritetsskyddsmyndigheten (trenutno Datainspektionen).

Kolačići

U sklopu koncepta pružanja personaliziranih usluga na našem web-mjestu, služimo se kolačićima kako bismo pohranili, a ponekad i pratili informacija o vama. Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se s poslužitelja šalje pregledniku i pohranjuje na tvrdom disku, a služi za omogućivanje lakšeg pristupa pri sljedećoj posjeti iste stranice. Primjerice, kolačić se šalje kada se prijavite za preuzimanje proizvoda ili informacija s našeg web-mjesta. Ako ne želite da kolačići pohranjuju vaše osobne informacije, preglednik možete konfigurirati tako da vas obavijesti svaki put kada primi kolačić. Na taj način svaki put možete odlučiti želite li prihvatiti kolačić ili ne. Međutim, upotreba kolačića možda će biti nužna za pružanje određenih funkcija, pa se odbijanjem kolačića može ograničiti funkcionalnost našeg web-mjesta. Vaš bi preglednik trebao sadržavati precizne upute za kontroliranje primanja kolačića.

Sigurnost podataka

Primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo pomogli pri zaštiti vaših osobnih podataka od gubitka i pristupa neovlaštenih osoba. Odgovarajuće sigurnosne mjere koje smo poduzeli uključuju implementaciju sigurnih privatnih veza, sljedivost, oporavak od katastrofe i ograničenje pristupa. Redovno revidiramo naša sigurnosna pravila i procedure kako bismo osigurali sigurnost i zaštitu naših sustava.

Podatci za kontakt

Imate li pitanja o obradi vaših osobnih podataka ili upotrebi kolačića ili ako biste htjeli ostvariti bilo koje od svojih prava u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti privatnosti, obratite nam se na: dataprotection@danielwellington.com

Izmjene obavijesti o zaštiti privatnosti na ovom web-mjestu

Ako uvedemo promjene u način obrade vaših osobnih podataka ili upotrebe kolačića, odmah ćemo ažurirati ovu obavijest o zaštiti privatnosti i objaviti ju na našem web-mjestu.

Zadnje ažuriranje: 15. svibnja 2018.