DASAR PRIVASI

Daniel Wellington (Malaysia) Sdn Bhd, no. pendaftaran 201801015303 (1277319-P) ("Daniel Wellington" atau "kami") akan memproses data peribadi anda apabila anda melawat dan menggunakan perkhidmatan yang disediakan di DanielWellington.com atau membeli produk di kedai kami. Kami berusaha untuk menjadi telus dalam apa yang kami lakukan dengan data peribadi pengunjung dan pelanggan kami dan oleh itu telah menerima pakai dasar privasi ini. Dalam dasar privasi ini, anda akan menemui maklumat tentang jenis data peribadi yang kami proses, sebab kami melakukannya, apa yang kami gunakan dan bagaimana kami boleh berkongsi data peribadi tersebut. Daniel Wellington adalah pengguna data bagi sebarang pemprosesan data peribadi anda, selain dinyatakan sebaliknya dalam dasar privasi ini.

Dengan melawat DanielWellington.com atau membeli produk di kedai kami, atau memberikan kami data peribadi anda, anda dengan ini bersetuju dengan pengumpulan, penyimpanan, penggunaan, pemprosesan dan pendedahan data peribadi anda, seperti yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini, termasuk pemindahan data peribadi anda ke negara yang lain selain daripada negara/rantau asal di mana anda memberikan data peribadi anda.

Anak syarikat Daniel Wellington yang dinyatakan di atas akan menjadi pengguna data dalam mana-mana pemprosesan data peribadi anda, kecuali berhubung dengan pemprosesan yang diterangkan di bawah "Browsing", "Analisis Data" dan "Mesej Yang Disasarkan pada Platform Pengiklanan Pihak Ketiga" di bawah, di mana Daniel Wellington AB (syarikat induk Sweden kami, no. pendaftaran 556875-5937) akan menjadi pengguna data. Sila rujuk kepada Dasar Privasi Daniel Wellington AB untuk maklumat lanjut tentang cara mereka menguruskan data peribadi anda.

APAKAH DATA PERIBADI YANG KAMI PROSES?

Kami mengumpul data peribadi apabila anda (i) membeli jam tangan, aksesori, band jam tangan, kad hadiah atau barangan lain yang berkaitan dan/atau perkhidmatan, (ii) mendaftar untuk berita, jemputan dan tawaran, (iii) meminta sokongan dan (iv) melayari laman web kami. Data peribadi tersebut termasuk nama, alamat e-mel, nombor telefon, alamat penghantaran, butiran pembayaran, alamat-IP, tingkah laku di laman web dan maklumat lain yang anda berikan kepada kami secara sukarela. Jika kami menghantar kad hadiah (atau produk lain) kepada anda yang dibelikan oleh orang lain selain daripada anda, kami memproses butiran hubungan anda seperti yang disediakan oleh pembeli.

Penyediaan maklumat anda adalah secara sukarela. Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk tidak memberikan maklumat seperti yang diminta, kami mungkin tidak dapat membekalkan anda dengan produk atau perkhidmatan yang berkenaan.

TUJUAN UNTUK PEMPROSESAN

Kami hanya akan menggunakan data peribadi anda untuk tujuan yang dinyatakan di bawah. Kami hanya akan menyimpan data peribadi anda selagi diperlukan untuk tujuan data tersebut dikumpulkan dan setakat yang dibenarkan oleh undang-undang yang berkenaan. Apabila kami tidak lagi perlu menggunakan data peribadi anda, kami akan memadamkannya daripada sistem dan rekod kami dan / atau mengambil langkah-langkah untuk menganonimkannya dengan segera supaya anda tidak lagi dapat dikenal pasti daripadanya (melainkan kami perlu menyimpan maklumat anda untuk mematuhi kewajipan undang-undang atau peraturan yang kami tertakluk).

PEMBELIAN

Tujuan pemprosesan : Apabila anda membeli jam tangan, aksesori, band jam tangan, kad hadiah atau barangan dan/atau perkhidmatan lain, kami akan memproses data peribadi anda untuk memenuhi kewajipan kontrak kami terhadap anda (lihat Terma Penggunaan).

Kategori data peribadi : Identiti (nama pertama dan nama kedua), alamat penghantaran /alamat pengebilan, nombor telefon, alamat e-mel, maklumat pesanan, butiran pembayaran, sejarah pembayaran, maklumat kad kredit dan nombor rujukan pembayaran.

KAD HADIAH

Jika anda membeli kad hadiah, kami memproses data peribadi anda seperti yang diterangkan di bawah "Pembelian" di atas. Jika anda menerima kad hadiah (atau produk lain) yang dibeli oleh orang lain, kami memproses data peribadi anda seperti yang diterangkan di bawah.

Tujuan pemprosesan : Apabila anda menerima kad hadiah, kami akan memproses data peribadi anda untuk memenuhi kewajipan kontrak kami terhadap pembeli kad hadiah dan membolehkan anda menggunakan kad hadiah anda untuk pembelian produk kami.

Kategori data peribadi : Alamat e-mel (kad hadiah elektronik sahaja), alamat penghantaran dan nombor telefon (kad hadiah fizikal sahaja), nama pertama dan nama keluarga (pembeli tidak diwajibkan untuk lengkap) dan ucapan peribadi (pembeli tidak diwajibkan untuk lengkap).

PEMASARAN LANGSUNG

Tujuan pemprosesan : Apabila anda mendaftar untuk berita, jemputan dan tawaran (pemasaran langsung), kami akan memproses data peribadi anda untuk menyediakan perkhidmatan seperti yang anda minta. Pemasaran langsung kami mungkin berdasarkan pemprofilan, yang bermaksud bahawa kami akan menyesuaikan maklumat yang anda terima daripada kami berdasarkan faktor-faktor tertentu. Kami menggunakan jenis data peribadi berikut untuk menyusun profil: jantina anda, lokasi anda, pembelian terdahulu anda, tingkah laku anda di laman web kami, dan / atau tingkah laku anda sebelumnya apabila menerima pemasaran langsung daripada kami.

Kategori data peribadi : Sebarang data yang dikumpulkan berkaitan dengan pembelian (lihat "Pembelian" di atas), alamat e-mel, lokasi (berdasarkan kedai fizikal atau laman web Daniel Wellington yang anda gunakan untuk mendaftar untuk komunikasi pemasaran kami), sebarang komunikasi yang dihantar kepada anda, sejarah pesanan dan e-mel yang telah anda klik dan interaksi anda dengan laman web kami jika anda telah mengikuti pautan dalam mana-mana e-mel yang dihantar kepada anda.

PERTANDINGAN DAN ACARA

Tujuan pemprosesan : Jika anda mengambil bahagian dalam pertandingan, loteri atau acara yang dianjurkan oleh kami, kami akan memproses data peribadi anda supaya dapat berkomunikasi dengan anda (i) sebelum atau selepas penyertaan dalam pertandingan, loteri atau acara (ii) untuk tujuan pengenalpastian dan kawalan umur, atau (iii) untuk memilih pemenang dan untuk mengedarkan manfaat atau harga yang berkaitan.

Kategori data peribadi : Bergantung kepada jenis persaingan, loteri atau acara yang anda sertai, kami boleh mengumpul nama, alamat e-mel, lokasi dan tarikh lahir anda, serta alamat penghantaran anda untuk tujuan mengedarkan manfaat atau harga yang berkaitan. Maklumat lanjut mengenai jenis data yang kami kumpulkan akan disediakan berkaitan dengan setiap pertandingan, loteri atau acara tersebut.

SOKONGAN

Tujuan pemprosesan : Apabila anda meminta sokongan melalui sembang langsung kami atau saluran sokongan kami yang lain, kami akan memproses data peribadi anda untuk membantu anda dengan perkara yang berkaitan.

Kategori data peribadi : Nama anda, alamat e-mel dan butiran kenalan lain, butiran pesanan, jumlah pembelian, sejarah pembelian, tempat pembelian, invois, kaedah pembayaran, surat-menyurat kami dengan anda, data teknikal tentang peranti dan sistem operasi yang digunakan. Atas inisiatif anda, kami juga boleh memproses data peribadi seperti ID, butiran akaun bank, tempat kerja, nombor telefon, data kesihatan (seperti reaksi alergi atau data kesihatan lain yang anda berikan kepada kami), gambar yang dilampirkan oleh anda atau status sosial, jika disebut oleh anda dalam dialog kami.

KAJI SELIDIK PENGALAMAN PELANGGAN

Tujuan pemprosesan : Jika anda telah membuat pembelian daripada kami, kami berminat untuk mendengar pengalaman anda di laman web kami, produk, perkhidmatan kami atau apa-apa pengalaman lain yang anda mungkin ada semasa berinteraksi dengan kami. Atas sebab ini, anda mungkin menerima e-mel daripada kami di mana anda dijemput untuk menjawab beberapa soalan dan memberi kami maklum balas. Anda juga boleh memilih sama ada anda mahu kami menghubungi anda berdasarkan maklum balas yang telah anda berikan. Mengambil bahagian dalam kaji selidik adalah secara sukarela.

Kategori data peribadi : alamat e-mel, nombor pesanan, produk yang dibeli, jantina (tidak diwajibkan) dan umur (tidak diwajibkan).

PERKHIDMATAN PEMBAIKAN

Tujuan pemprosesan : Apabila anda menggunakan perkhidmatan pembaikan kami, kami akan memproses data peribadi anda untuk memenuhi kewajipan kontrak kami terhadap anda (lihat Terma dan Syarat Perkhidmatan Pembaikan).

Kategori data peribadi : Identiti (nama pertama dan nama kedua), alamat e-mel, alamat penghantaran, sebarang maklumat pesanan yang berkaitan dengan pembelian awal, maklumat kad kredit, nombor rujukan pembayaran dan gambar produk yang akan dibaiki (jika diminta oleh kami untuk menilai kemungkinan melaksanakan pembaikan).

PERINGATAN SEMAK KELUAR

Tujuan pemprosesan : Jika anda telah memulakan pembelian di laman web kami dan jika anda telah memberikan alamat e-mel anda yang berkaitan dengannya tetapi belum melengkapkan langkah terakhir pembelian anda, kami akan menghantar e-mel kepada anda dengan pautan ke troli membeli-belah anda untuk tujuan mengingatkan anda tentang pembelian anda yang belum lengkap.

Kategori data peribadi : Sebarang butiran yang telah anda masukkan dalam troli membeli-belah anda berhubung dengan pembelian yang tidak lengkap (sila rujuk kepada "Pembelian" di atas untuk maklumat lanjut mengenai butiran yang kami kumpulkan berkaitan dengan sebarang pembelian).

SEMAKAN IMBAS

Tujuan pemprosesan : Apabila menyemak imbas laman web kami, kami akan memproses data peribadi anda untuk memperbaiki laman web kami dan untuk tujuan pemasaran.

Kategori data peribadi : alamat-IP, data dijana pengguna daripada kuki (contohnya klik, halaman dilihat, lawatan halaman, masa yang dihabiskan, produk dilihat dan diklik, pesanan, nilai pesanan purata).

PENCEGAHAN PENIPUAN

Tujuan pemprosesan : Kami akan memproses data peribadi anda untuk tujuan menjalankan analisis risiko, pencegahan penipuan dan pengurusan risiko.

Kategori data peribadi : Identiti (nama pertama dan nama kedua), alamat penghantaran / alamat pengebilan, nombor telefon, alamat e-mel, sejarah pesanan, sejarah pembayaran, data pembelian dan pengguna yang dijana (klik dan sejarah pengguna), maklumat tentang cara perkhidmatan digital kami digunakan.

PENGAWASAN VIDEO

Tujuan pemprosesan : Apabila anda melawat salah satu kedai kami, kami boleh menjalankan pengawasan kamera (jika ya, terdapat tanda-tanda di kedai yang memaklumkan pengawasan) dan dengan itu memproses gambar-gambar pergerakkan anda yang dikumpulkan melalui kamera pengawas kami untuk tujuan (i) mencegah dan menyiasat jenayah pada harta benda dan terhadap pekerja dan (ii) pencegahan kebakaran.

Kategori data peribadi : Imej dan rakaman video yang berkaitan dengan pelawat kedai kami dan tarikh, masa dan tempatnya.

ANALISIS DATA

Tujuan pemprosesan : Kami akan menganalisis data peribadi anda, untuk menyusun data penjejakan agregat (termasuk menganalisis penggunaan pelawat di laman web kami dengan menjejaki maklumat seperti paparan halaman, aliran trafik, istilah carian dan kadar klikan) untuk tujuan penerusan penawaran pengalaman yang lebih mesra kepada pengguna.

Kategori data peribadi : alamat-IP, data dijana pengguna daripada kuki (contohnya klik, halaman dilihat, lawatan halaman, masa yang diambil, produk dilihat dan diklik, pesanan, nilai pesanan purata), lokasi geografi (negara sahaja), persuratan dan maklum balas yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan kami, data teknikal (contohnya bahasa, alamat-IP, jenis peranti, tetapan pelayar, zon masa, sistem operasi, platform), maklumat tentang bagaimana anda telah berinteraksi dengan kami, iaitu bagaimana anda telah menggunakan perkhidmatan kami, masa tindak balas, kesilapan halaman, bagaimana anda mencapai dan bagaimana anda meninggalkan laman web ini dan sebagainya.

MESEJ YANG DISASARKAN PADA PLATFORM PENGIKLANAN PIHAK KETIGA

Tujuan pemprosesan : Kami menggunakan platform pengiklanan pihak ketiga, seperti Facebook, Google, YouTube, Instagram, dan lain-lain untuk menghantar mesej yang disasarkan kepada anda, berdasarkan corak tingkah laku dan penyemakan imbas anda, pada masa dan lokasi tertentu platform ini untuk meningkatkan kecekapan kempen pengiklanan kami. Data peribadi anda dikongsi dengan platform pengiklanan pihak ketiga, dan mereka akan cuba memadankan profil anda dalam pangkalan data mereka untuk menentukan masa dan tempat yang optimum (halaman yang anda layari) untuk menunjukkan iklan daripada Daniel Wellington. Kami juga perlu menganalisis maklumat yang diperlukan untuk memahami kesan pengiklanan kami. Jika anda tidak menerima bahawa kami menjejaki data anda untuk tujuan ini, anda mungkin masih dapat melihat iklan Daniel Wellington di platform lain secara rawak.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang cara rakan kongsi pengiklanan kami membantu kami mencapai tujuan ini dengan melawat laman web mereka (pautan yang berkaitan boleh didapati dalam Tetapan Kuki kami (lihat pautan di bawah "Kuki")).

Kategori data peribadi : IP-alamat, data dijana pengguna daripada kuki (contohnya klik, halaman dilihat, lawatan halaman, masa yang dihabiskan, produk dilihat dan diklik, pesanan, nilai pesanan purata), lokasi geografi (negara sahaja).

SIAPAKAH YANG KAMI KONGSIKAN DATA PERIBADI ANDA?

Hanya orang yang perlu memproses data peribadi untuk tujuan yang disebutkan di atas mempunyai akses kepada data peribadi anda. Kami mungkin perlu berkongsi data peribadi anda dengan syarikat kumpulan kami. Kami selanjutnya mungkin perlu membenarkan pembekal kami mengakses data peribadi anda apabila mereka memberi perkhidmatan bagi pihak kami, terutamanya untuk memberikan sokongan dan penyelenggaraan sistem IT, perkhidmatan penyimpanan dan pemasaran. Sebarang pemindahan data ke luar Malaysia dibuat selaras dengan undang-undang perlindungan data. Pemindahan data peribadi antarabangsa kami (termasuk pemindahan kepada syarikat kumpulan dan pembekal kami di luar EU / EEA) adalah berdasarkan klausa kontrak standard Suruhanjaya EU. Klausa kontrak standard boleh didapati di sini.

Kami juga berkongsi data peribadi anda dengan pengguna data peribadi yang lain. Pengguna data sedemikian mungkin ialah pihak berkuasa (polis, pihak berkuasa cukai atau pihak berkuasa lain), jika kami diwajibkan untuk berkongsi mengikut undang-undang atau aktiviti jenayah yang disyaki, dan syarikat pengangkutan supaya mereka mengendalikan dan menyampaikan pesanan anda. Apabila data peribadi anda dikongsi dengan pengguna data lain, pengguna data tersebut akan bertanggungjawab terhadap data peribadi anda dan kami merujuk kepada mereka untuk maklumat lanjut tentang cara mereka memproses data peribadi anda.

HAK-HAK ANDA

Anda mempunyai hak-hak berikut di bawah undang-undang yang berkaitan:

  • Hak untuk mengakses : anda boleh pada bila-bila masa meminta untuk mengakses data peribadi anda. Atas permintaan, kami akan menyediakan salinan data peribadi anda dalam bentuk elektronik yang biasa digunakan.

  • Hak untuk membetulkan : anda berhak untuk mendapatkan pembetulan data peribadi yang tidak tepat dan data peribadi yang tidak lengkap selesai.

  • Hak untuk dipadamkan ("hak untuk dilupakan") : dalam keadaan tertentu (termasuk pemprosesan berdasarkan persetujuan anda), anda boleh meminta kami memadamkan data peribadi anda. Sila ambil perhatian bahawa hak ini bukan tidak bersyarat. Oleh itu, percubaan untuk menegakkan hak ini mungkin tidak akan membawa sebarang tindakan daripada kami.

  • Hak untuk membantah : kepada aktiviti pemprosesan tertentu yang dijalankan oleh kami berhubung dengan data peribadi anda, seperti pemprosesan data peribadi anda berdasarkan kepentingan sah kami. Hak untuk membantah juga terpakai untuk pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan pemasaran langsung.

  • Hak untuk menyekat pemprosesan : anda mungkin di bawah keadaan tertentu meminta daripada kami untuk menyekat pemprosesan data peribadi anda,termasuk data peribadi yang berkaitan dengan orang lain yang mungkin dikenal pasti daripada data peribadi anda. Sila ambil perhatian bahawa hak ini bukan tidak bersyarat. Oleh itu, percubaan untuk menegakkan hak ini mungkin tidak akan membawa sebarang tindakan daripada kami.

  • Hak untuk memudahkan alih data : anda berhak menerima data peribadi anda (atau data peribadi anda dihantar terus kepada pengguna data lain) dalam format berstruktur, biasa digunakan dan boleh dibaca mesin.

Akhirnya, anda juga mempunyai hak untuk membuat aduan dengan pihak berkuasa penyeliaan di Sweden, yang pada masa ini adalah Integritetsskyddsmyndigheten, atau Jabatan Perlindungan Data Peribadi (PDPD) di Malaysia.

KUKI

Sebagai sebahagian daripada cara kami untuk menyediakan perkhidmatan yang diperibadikan di laman web kami, kami menggunakan kuki untuk menyimpan dan kadangkala mengesan maklumat tentang anda. Kuki ialah fail data kecil yang dihantar ke pelayar anda dari pelayan web dan disimpan pada cakera keras anda yang membolehkan akses lebih mudah pada kali seterusnya halaman yang sama dilawati. Sebagai contoh, kuki dihantar apabila anda mendaftar untuk memuat turun produk atau maklumat di laman web kami. Jika anda tidak mahu data peribadi anda disimpan oleh kuki, anda boleh mengkonfigurasi pelayar anda supaya ia memberitahu anda setiap kali kuki diterima. Dengan cara ini, anda boleh membuat keputusan setiap kali untuk menerima kuki atau tidak. Walau bagaimanapun, penggunaan kuki mungkin perlu untuk menyediakan ciri-ciri tertentu dan memilih untuk menolak kuki boleh mengurangkan fungsi laman web kami. Pelayar anda harus mengandungi arahan yang tepat menerangkan cara mengawal penerimaan kuki.

Untuk menjadi telus, kami telah merumuskan kuki yang digunakan di laman web kami di bawah.

Dengan mengklik pada butang "tetapan kuki" di bawah, anda akan menemui senarai terperinci kuki yang kami gunakan di laman web kami. Laman web kami diimbas dengan alat pengimbasan kuki kami secara kerap untuk mengekalkan senarai yang setepat mungkin. Kami mengklafikasikan kuki dalam kategori berikut:

• Kuki Yang Sangat Diperlukan • Kuki Prestasi • Sasaran Kuki • Kuki Fungsian • Kuki Media Sosial

Anda boleh memilih keluar daripada setiap kategori kuki (kecuali kuki yang diperlukan) dengan mengakses kami.

KESELAMATAN DATA

Kami menggunakan langkah-langkah keselamatan teknikal dan organisasi yang sesuai untuk membantu melindungi data peribadi anda daripada kehilangan dan untuk melindungi daripada akses oleh orang yang tidak dibenarkan. Langkah-langkah keselamatan yang sesuai yang telah kami ambilkan termasuk melaksanakan sambungan peribadi yang selamat, kebolehlaksanaan, pemulihan bencana dan batasan akses. Kami sentiasa menyemak dasar dan prosedur keselamatan kami untuk memastikan sistem kami selamat dan dilindungi.

MAKLUMAT KENALAN

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan pengendalian data peribadi anda atau penggunaan kuki kami atau jika anda ingin memohon mana-mana hak anda di bawah undang-undang privasi yang berkenaan, sila hubungi Pasukan Perlindungan Data kami di: dataprotection@danielwellington.com dan/atau Perkhidmatan Pelanggan kami di talian bebas tol +85 28 009 06835.

PERUBAHAN KEPADA DASAR PRIVASI LAMAN WEB INI

Jika kami mengubah cara kami mengendalikan data peribadi anda atau cara kami menggunakan kuki, kami akan mengemas kini dasar privasi laman web ini dengan segera dan menerbitkannya di laman web ini. Dengan terus menggunakan laman web ini, anda bersetuju dengan dasar privasi yang dikemas kini pada tarikh kuat kuasanya.

Dikemaskini pada: 2021-10-15

PRIVACY POLICY

Daniel Wellington (Malaysia) Sdn Bhd, reg.no 201801015303 (1277319-P) (“Daniel Wellington,” “we,” “us” or “our”) will process your personal data when you are visiting and using the services provided at DanielWellington.com or purchase products in our stores. We strive to be transparent in what we do with our visitors’ and customers’ personal data and have therefore adopted this privacy policy. Below you will find information on what kind of personal data we process, why we do it, what we use it for and how we may share it. Daniel Wellington is the data user of any processing of your personal data, unless otherwise stated in this privacy policy.

By visiting DanielWellington.com or purchasing products in our stores, or providing us with your personal information, you hereby consent to your personal information being collected, stored, used, processed and disclosed, as set out in Privacy Policy, including the transfer of your personal information to countries other than the country/region in which you originally provided it.

The Daniel Wellington subsidiary stated above will be the data user in respect of any processing of your personal data, except in relation to the processing described under “Browsing”, “Analysis of Data” and “Targeted Messages on Third Party Advertising Platforms” below, where Daniel Wellington AB (our Swedish parent company, reg. no. 556875-5937) will be the data user. Please refer to Daniel Wellington AB’s Privacy Policy for more information on how they manage your personal data.

WHAT PERSONAL DATA DO WE PROCESS?

We collect personal data when you (i) purchase watches, accessories, watch bands, gift cards or other associated goods and/or services, (ii) sign up for news, invites and offers, (iii) request support and (iv) are browsing our website. Such personal data will include your name, e-mail address, telephone number, delivery address, payment details, IP address, behavior on the website and other information that you voluntarily provide us. If we deliver a gift card (or other product) to you which is purchased by someone else than you, we process your contact details as provided by the purchaser.

Your provision of information is voluntary. However, if you choose not to provide information as requested, we may not be able to supply you with products or services as applicable.

PURPOSES FOR PROCESSING

We will only use your personal data for the purposes set out below. We will only retain your personal data for as long as it is necessary for the purpose for which that data was collected and to the extent permitted by applicable laws. When we no longer need to use your personal data, we will remove it from our systems and records and / or take steps to promptly anonymise it so that you can no longer be identified from it (unless we need to keep your information to comply with legal or regulatory obligations to which we are subject).

PURCHASES

Purpose of processing : When you purchase watches, accessories, watch bands, gift cards or other goods and/or services, we will process your personal data to fulfil our contractual obligations towards you (see Terms of Use).

Categories of personal data : Identity (first name and second name), delivery address/billing address, telephone number, e-mail address, order information, payment details, payment history, credit card information and payment reference number.

GIFT CARDS

If you purchase a gift card, we process your personal data as described under "Purchases" above. If you receive a gift card (or other product) which is purchased by someone else, we process your personal data as described below.

Purpose of processing : When you receive a gift card we will process your personal data to fulfil our contractual obligations towards the purchaser of the gift card and to be able to let you use your gift card for purchases of our products.

Categories of personal data : E-mail address (electronic gift cards only), shipping address and telephone number (physical gift cards only), first name and last name (optional for the purchaser to complete) and personal greeting (optional for the purchaser to complete).

DIRECT MARKETING

Purpose of processing : When you sign up for news, invites and offers (direct marketing), we will process your personal data to provide the services as requested by you. Our direct marketing may be based on profiling, which means that we will customize the information that you receive from us based on certain factors. We use the following types of personal data to compile a profile: your gender, your location, your previous purchases, your behavior on our website, and/or your previous behavior when receiving direct marketing from us.

Categories of personal data : Any data collected in connection with a purchase (see ”Purchase” above), e-mail address, location (based on the physical store or Daniel Wellington website that you use to sign up for our marketing communications), any communication sent to you, order history and the e-mails that you have clicked on and your interactions with our website if you have followed a link in any e-mails sent to you.

COMPETITIONS AND EVENTS

Purpose of processing : If you participate in a competition, lottery or event organized by us, we will process your personal data in order to be able to communicate with you (i) before or after participation in the competition, lottery or event (ii) for the purposes of identification and age control, or (iii) to elect a winner and to distribute the relevant benefit or price.

Categories of personal data : Depending on which type of competition, lottery or event that that you participate in, we may collect your name, e-mail address, location and date of birth, as well as your shipping address for the purposes of distributing the relevant benefit or price. More details on exactly what data we are collecting will be provided in connection with each such competition, lottery or event.

SUPPORT

Purpose of processing : When you request support through our live chat or our other support channels, we will process your personal data to be able to assist you with the relevant matter.

Categories of personal data : Your name, e-mail address and other contact details, order details, purchase amount, purchase history, place of purchase, invoice, payment method, our correspondence with you, technical data about devices and operating system used. At your initiative, we may also process personal data such as ID, bank account details, work place, phone number, health data (such as allergy reactions or other health data that you provide us with), pictures attached by you or social status, if mentioned by you in our dialogue.

CUSTOMER EXPERIENCE SURVEYS

Purpose of processing : If you have made a purchase from us, we are interested to hear about your experience of our website, the product, our service or any other experience you may have had while interacting with us. For this reason, you may receive an email from us where you are invited to answer some questions and give us feedback. You can also choose if you want us to contact you based on the feedback you have provided. Participating in the survey is voluntarily.

Categories of personal data : email address, order number, purchased products, gender (optional) and age (optional).

REPAIR SERVICE

Purpose of processing : When you use our repair services, we will process your personal data to fulfil our contractual obligations towards you (see Repair Service Terms and Conditions).

Categories of personal data : Identity (first name and second name), e-mail address, delivery address, any order information relating to the initial purchase, credit card information, payment reference number and photos of the product to be repaired (if requested by us in order to evaluate the possibility of performing the repair).

CHECKOUT REMINDER

Purpose of processing : If you have initiated a purchase at our website and if you have provided your e-mail address in connection therewith but have not completed the final step of your purchase, we will send you an e-mail with a link to your shopping cart for the purposes of reminding you of your uncompleted purchase.

Categories of personal data : Any details that you have entered in your shopping cart in connection with the uncompleted purchase (please refer to “Purchases” above for more details on what details we collect in connection with any purchase).

BROWSING

Purpose of processing : When browsing our website, we will process your personal data to improve our website and for marketing purposes.

Categories of personal data : IP-address, user generated data from cookies (e.g. clicks, page viewed, page visits, time spent, products viewed and clicked on, orders, average order value).

FRAUD PREVENTION

Purpose of processing : We will process your personal data for the purposes of carrying out risk analysis, fraud prevention and risk management.

Categories of personal data : Identity (first name and second name), delivery address/billing address, telephone number, e-mail address, order history, payment history, purchase- and user generated data (clicks and user history), information about how our digital services are used.

VIDEO SURVEILLANCE

Purpose of processing : When you visit one of our stores, we may conduct camera surveillance (if so, there are signs in the store informing of the surveillance) and thereby process moving pictures of you gathered through our surveillance cameras for the purposes of (i) preventing and investigating crime on property and towards employees and (ii) fire prevention.

Categories of personal data : Images and video recordings related to visitors of our stores and the date, time and place thereof.

ANALYSIS OF DATA

Purpose of processing : We will analyze your personal data, in order to compile aggregated tracking data (including to analyze visitors’ use of our sites by tracking information such as page views, traffic flows, search terms and click throughs) for the purposes of to continuously being able to offer a more user-friendly experience.

Categories of personal data : IP-address, user generated data from cookies (e.g. clicks, page viewed, page visits, time spent, products viewed and clicked on, orders, average order value), geographic location (country only), correspondence and feedback relating to our products and services, technical data (e.g. language, IP-address, device type, browser settings, time zone, operating system, platform), information about how you have interacted with us, i.e. how you have used our services, response times, page errors, how you reach and how you leave the site etc.

TARGETED MESSAGES ON THIRD PARTY ADVERTISING PLATFORMS

Purpose of processing : We use third-party advertising platforms, such as Facebook, Google, YouTube, Instagram, etc. to send you messages that are targeted at you, based on your behaviour and browsing pattern, at specific times and locations of these platforms to increase the efficiency of our advertising campaigns. Your personal data is shared with the third-party advertising platforms, and they will attempt to match your profile in their database to determine the optimal time and place (the page you are browsing) to show you an advertisement from Daniel Wellington. We also need to analyse necessary information to understand the impact of our advertising. If you don’t accept that we track your data for this purpose, you may still see Daniel Wellington advertisements on other platforms at random.

You can learn more about how our advertising partners help us achieve this purpose by visiting their sites (the relevant links can be found in our Cookie Settings (see link below under “Cookies”)).

Categories of personal data : IP-address, user generated data from cookies (e.g. clicks, page viewed, page visits, time spent, products viewed and clicked on, orders, average order value), geographic location (country only).

WHO DO WE SHARE YOUR PERSONAL DATA WITH?

Only the people who need to process personal data for the purposes mentioned above have access to your personal data. We may need to share your personal data with our group companies. We further may need to allow our suppliers access to your personal data when they perform services on our behalf, mainly to provide support and maintenance of IT systems, storage services and marketing. Any transfer of data outside Malaysia is made in line with data protection laws. Our international transfers of personal data (including transfers to our group companies and suppliers outside the EU/EEA) are based on the EU Commission’s standard contractual clauses. The standard contractual clauses may be found here.

We do also share your personal data with other data users of personal data. Such data users could be authorities (police, tax authority or other authorities), if we are obliged to share it according to law or suspected criminal activities, and transport companies in order for them to handle and deliver your order. When your personal data is shared with other data users, they will be responsible for your personal data and we refer to them for more information on how they process your personal data.

YOUR RIGHTS

You are entitled to the following rights under applicable laws:

  • The right to access : you may at any time request to access your personal data. Upon request, we will provide a copy of your personal data in a commonly used electronic form.

  • The right to rectification : you are entitled to obtain rectification of inaccurate personal data and to have incomplete personal data completed.

  • The right to erasure (“right to be forgotten”) : under certain circumstances (including processing on the basis of your consent), you may request us to delete your personal data. Please note that this right is not unconditional. Therefore, an attempt to invoke the right might not lead to an action from us.

  • The right to object : to certain processing activities conducted by the us in relation to your personal data, such as our processing of your personal data based on our legitimate interest. The right to object also applies to processing of your personal data for direct marketing purposes.

  • The right to restriction of processing : you may under certain circumstances request from us to restrict the processing of your personal data, including personal information relating to other persons who may be identified from your personal information. Please note that this right is not unconditional. Therefore, an attempt to invoke the right might not lead to an action from us.

  • The right to data portability : you are entitled to receive your personal data (or have your personal data directly transmitted to another data user) in a structured, commonly used and machine-readable format.

Finally, you also have the right to lodge a complaint with the supervisory authority in Sweden, which currently is Integritetsskyddsmyndigheten, or the Personal Data Protection Department (PDPD) in Malaysia.

COOKIES

As part of our approach to providing personalized services on our website, we use cookies to store and sometimes track information about you. A cookie is a small data file sent to your browser from a web server and stored on your hard drive that allows easier access the next time the same page is visited. For example, a cookie is sent when you sign-up to download products or information on our website. If you do not want your personal information to be stored by cookies, you can configure your browser so that it notifies you whenever a cookie is received. This way you can decide each time to accept cookies or not. However, the use of cookies may be necessary to provide certain features and choosing to reject cookies may reduce the functionality of our website. Your browser should include precise instructions explaining how to control the acceptance of cookies.

To be transparent, we have summarized the cookies used on our website below.

By clicking on the “cookie settings” button below, you will find a detailed list of the cookies we use on our website. Our website is scanned with our cookie scanning tool regularly to maintain a list which is as accurate as possible. We classify cookies in the following categories:

• Strictly Necessary Cookies • Performance Cookies • Targeting Cookies • Functional Cookies • Social Media Cookies

You can opt-out of each cookie category (except strictly necessary cookies) by accessing our .

DATA SECURITY

We employ appropriate technical and organizational security measures to help protect your personal data against loss and to guard against access by unauthorized persons. Appropriate security measures we have taken include implementing secure private connections, traceability, disaster recovery and access limitations. We regularly review our security policies and procedures to ensure our systems are secure and protected.

CONTACT INFORMATION

If you have any questions relating to our handling of your personal data or our use of cookies or if you would like to invoke any of your rights under applicable privacy legislation, please contact our Data Protection Team at: dataprotection@danielwellington.com and/or our Customer Service at the toll-free number +85 28 009 06835.

CHANGES TO THIS WEBSITE PRIVACY POLICY

If we change how we handle your personal data or how we use cookies, we will promptly update this website privacy policy and publish it on this website. By continuing to use this website, you agree to the updated privacy policy as of its effective date.

Last updated: 2021-10-15

© 2022 Daniel Wellington AB